Egészség: Gyógyító finom hagymás ételek

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az alábbi hagymás finomságokat Hippolytnak nem, de a Schneider úrhoz hasonló hagymaimádóknak bátran ajánljuk. Ma azért is hagymát eszünk - hagymával! A hagymafélék szervezetünkre gyakorolt jótékony és gyógyító hatása sokak számára ismert. A magyar konyha közkedvelt "alapanyaga" is. A boltokban, zöldségesnél sokféléből válogathatunk, s mielőtt hozzálátnánk a főzéshez, talán nem árt egy kis hagymaismeret: Vöröshagyma: A legelterjedtebb hagymafajta a világon, kis hazánkról nem is beszélve. Íze lehet enyhébb, vagy csípősebb, alakja hosszúkás vagy gömbölyded. Egész évben kapható: nyersen, sütve, főzve vagy párolva egyaránt fogyasztható. Lilahagyma: A zöldségkertészek Red Large néven ismerik. Mérete a vörös társáéhoz hasonló, de lila színű. Főleg salátákhoz és díszítéshez használjuk. Gyöngyhagyma: Nem külön hagymafajta, hanem fejlődése kezdetén lévő, még apró méretű, gömbölyded, fehér hagyma, amelyet akkor szednek fel, amikor 25-35 mm átmérőjű. Sokat savanyítanak belőle, de főzve, párolva is kitűnő. Mogyoróhagyma: A Shallotnak is nevezett hagyma enyhébb ízű, mint rokona, a vöröshagyma. Hasonlóan apró méretű, mint a gyöngyhagyma. Póréhagyma: Európában őshonos, íze nem olyan átható, mint a vöröshagymáé, ezért salátákban nagyon jó, sütésre-főzésre kiváló. Újhagyma: Tavaszi hagymának is nevezik. Fiatalon, zsengén, a hagymafejek kifejlődése előtt szedik. Ugyanúgy, mint apórét, szőröstül-bőröstül meg lehet enni. Többnyire nyersen vagy salátákban fogyasztjuk, de főzni is lehet vele. Metélőhagyma(snidling): Pázsithagymának is nevezik. Hosszúkás, üreges leveleit fölaprítva, nyersen vagy salátába keverve esszük inkább. Fokhagyma: Az egyik legfontosabb fűszernövény, amit az egész világon termesztenek és szeretnek. Sokféle gyógyhatása ismeretes. Az alábbi hagymás finomságokat Hippolytnak nem, de a Schneider úrhoz hasonló hagymaimádóknak bátran ajánljuk. Tortellinis hagymaleves (4 személyre - 350 kcal) Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, 1 csapott evőkanál finomliszt, 1,5 l szűrt húsleves(leveskockából is lehet), 15 dkg készen kapható tortellini, őrölt fekete bors Elkészítés: A megtisztított hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében közepes lángon kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ezután liszttel meghintjük, majd fél percig sütjük, azután a levessel felengedjük. Nagy lángon forraljuk, és időnként kevergetjük, mert könnyen leég. Hozzáadjuk a tortellinit, kis lángon kb.20 percig főzzük, végül sózzuk, borsozzuk. Csak frissen finom, mert a tészta mindent folyadékot magába szív, ha sokat áll a leves! Idő: 45 perc Fokhagymás-tejszínes csirkeragu (4 főre - 380 kcal) Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 50 dkg csirkemellfilé, 3-4 evőkanál olaj, fél mokkáskanálnyi őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál oregano, 2 dl főzőtejszín, kb.1 csapott kiskanál só. Elkészítés: A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröset apróra vágjuk, a foghagymát présen áttörjük.A csirkemellet csíkokra vágjuk. Az olajat nagy serpenyőben közepesen megforrósítjuk és a vörös hagymát rádobjuk, majd megfonnyasztjuk.(Vigyázzunk, ne piruljon meg!) A húst hozzáadjuk, és most már nagy lángon, kb. 3-4 percig többször átforgatva, megpirítjuk. Megborsozzuk, az oregánoval és az átnyomott fokhagymával fűszerezzük, átkeverjük, majd fél perc múlva ráöntjük a tejszínt. Csak most sózzuk meg, és 1 percig forraljuk.(ha kevés lenne a tejszín, még önthetünk hozzá.) Párolt rizzsel tálaljuk. Idő: 30 perc Almás-sajtos újhagymasaláta (4 főre - 510 kcal) Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, só, 25 dkg lehetőleg többféle kemény sajt, 4 közepes alma, 1 kisebb citrom, 4-5 evőkanál majonéz, 2 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 mokkáskanál porcukor Elkészítés: A megmosott újhagyma törzsét kisujjnyi vastagon felszeleteljük, a szárát apróra vágjuk és félretesszük. A sajtokat és a kicsumázott almát kb. egy centis kockákra vágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, hogy ne barnuljon meg. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mustárral és a porcukorral, majd az előzőeket beleforgatjuk. Az újhagyma fölaprított zöldjével díszítjük, és kb. 1-2 órát a hűtőszekrényben (letakarva) érleljük. Idő: 15 perc Kellemes hagymázást! http://www.eletforma.hu/receptek/gyogyito_finom_hagymas_etelek_.html

Címkék: a konyhÁbÓl

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

köszönöm segítségedet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu