Egészség: http://www.hazipatika.com/articles/A_narancsle_megved_a_zsiros_etelektol?aid=20100331172439

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A narancslé megvéd a zsíros ételektől Ellensúlyozza a narancslé a zsír és a szénhidrát káros hatását A flavonoid-tartalmú élelmiszerek - például narancslé - semlegesítik a magas zsír és szénhidrát-tartalmú gyorséttermi ételek oxidatív és gyulladáskeltő hatását, ezáltal csökkentik az ereket érő károsodást - mutatták ki a Buffalói Egyetem endokrinológusai. A reaktív oxigéngyökök gyulladást keltenek az érfalban, ezáltal növelve a szívbetegség és a stroke kockázatát. A tanulmányt végző kutatók szerint a narancslé megelőző hatása valószínűleg a flavonoidokhoz, például naringeninhez és heszperidinhez köthető, melyek ismert antioxidáns vegyületek. "Eredményeink szerint a narancslé fogyasztása kivédi a magas zsír- és szénhidrát-tartalmú ételek fogyasztása mellett a reaktív szabadgyökök és más gyulladásos ágensek képződését" - magyarázza Dr. Husam Ghanim, a tanulmány első szerzője. "A nagymérvű glukóz- és triglicerid-fogyasztás kapcsolatba hozhatón a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásával."a cikkünk folytatódik a hirdetés utánh i r d e t é sAz American Journal of Clinical Nutrition márciusi számában megjelent tanulmány három csoportban 10-10, 20 és 40 év közötti egészséges férfit és nőt vizsgált. A résztvevők 900 kalóriás reggelit fogyasztottak, mely tojásos muffinból, kolbászos muffinból állt: az étel 81 gramm szénhidrátot, 51 gramm zsírt és 32 gramm fehérjét tartalmazott. A reggeli mellé az első csoport 300 kalóriás narancslét fogyasztott, a második 300 kalóriás cukoroldatot, míg a harmadik ugyanannyi térfogatú vizet. A reggeli után 1, 3 és 5 órával a résztvevőktől vért vettek. Ugyan a vizsgálat előtti gyulladásos mediátorok szintjében az egyes csoportok között nem volt különbség, azonban a reggelit követően a vizes és a cukros csoportban megemelkedett a szabad oxigéngyökök szintje (62, illetve 63%), ezzel szemben a növekedés a narancsleves csoportban csupán 47%-os volt. A narancslé szintén kivédte az úgynevezett toll-like receptorok képződését, melyek fontos szerepet töltenek be a gyulladás, az érelmeszesedés, az inzulinrezisztencia és a szívizom-károsodás kialakulásában. A narancslé gátolta a SOCS-3 képződését, mely szerepet játszik az inzulinrezisztenciában, ezen keresztül pedig a 2-es típusú cukorbetegségben. "A magas cukor- és zsírbevitel hatására speciális gyulladásos gének aktiválódnak, ezek pedig befolyásolják a mononukleárisnak nevezett sejteket, melyek részt vesznek az érfalak gyulladásában, és az inzulinrezisztencia kialakításában" - teszi hozzá Dr. Paresh Dandona, a Nyugat New Yorki Diabétesz és Endokrinológiai Központ munkatársa, a tanulmány vezetője. "Bebizonyítottuk, hogy az ételek okozta oxidatív és gyulladásos terhelés narancslé fogyasztásával mérsékelhető. Ezáltal pedig csökkenthető az érelmeszesedés és a cukorbetegség kockázata." Megjelent: 2010. április 12.

Címkék: a narancslé megvéd a zsíros ételektől

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu