Egészséges ételek receptjei:

Rakott káposzta

Hozzávalók:
– 1/2 kg savanyú káposzta
– 1 közepes fej vöröshagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 30 dkg barna rizs
– 2 dl tejföl
– 5 evőkanál olívaolaj
– tengeri só
– majoránna, bazsalikom

A barna rizst a kétszeresének megfelelő mennyiségű vízben, kevés tengeri sóval csaknem teljesen főzzük meg! (Az a legjobb, ha egészen kicsit kemény marad.) Tehetünk a főzővízbe kisebb darabokra vágott fokhagymagerezdet is.
A káposztából nyomkodjuk ki a levet! Ha nem szeretjük túl savanyúan, csap alatt kicsit mossuk meg! Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát! 3 evőkanál olívaolajon dinszteljük meg először a hagymát, majd, ha már üveges, dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát, keverjünk rajta egyet, majd tegyük bele az edénybe a káposztát is! Körülbelül 10 percig pároljuk! (Közben kevés vizet adhatunk hozzá.)
Kisebb tepsit vagy jénait kenjünk ki 2 evőkanál olívaolajjal! Helyezzünk bele egy réteg főtt barna rizst, egy réteg párolt káposztát, majd ismét egy réteg főtt barna rizst és egy réteg párolt káposztát! A káposztarétegek tetejére szórjunk majoránnát és bazsalikomot! Legfelülre kerüljön a tejföl.
Előmelegített sütőben, közepes lángon alufólia alatt kb. 20 percig, majd az alufóliát levéve további 10 percig süssük! (Időnként nézzünk rá, nehogy megégjen!)
Eredete:
http://www.ideal.hu/hirek/102666-barna-rizs-a-gabonak-kiralya.html