2. Étel

Vegetáriánus sushi

Hozzávalók:
– 3 nori- (tengerialga-) lap
– 25 dkg barna rizs
– 2 közepes nagyságú sárgarépa
– 2 közepes nagyságú fehérrépa
– 1 dobozos füstölt tofu
– szójaszósz
– tengeri só

A barna rizst a bő kétszeresének megfelelő mennyiségű vízben, kevés tengeri sóval csaknem teljesen főzzük puhára! (Legjobb, ha ezt még a sushi elkészítése előtti napon megtesszük – egy nap alatt a rizs kissé „összeáll”, így könnyebben tudunk vele dolgozni.)
A sárga- és a fehérrépákat vágjuk vékony csíkokra, és tengeri sós vízben főzzük meg! A füstölt tofut ugyancsak vágjuk vékony csíkokra!
A norilapokat tegyük egy-egy tiszta konyharuhára, majd oszlassuk el rajtuk a főtt barna rizst! Alaposan nyomkodjuk rá! Egymással párhuzamosan helyezzük el rajtuk a répa- és a füstölttofu-csíkokat, majd öntözzük meg őket kevés szójaszósszal! A konyharuhák segítségével tekerjük fel a norilapokat (megint csak a bennük lévő zöldség- és szójacsíkokkal párhuzamosan)! Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük fel őket!