Egészség: blog

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 307 fő
  • Képek - 239 db
  • Videók - 11 db
  • Blogbejegyzések - 200 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 16 db

Üdvözlettel,

Egészség és evés klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egészség és evés klub hírei

A curry egy olyan fűszerkeverék, amely visszaidézi a „Korona gyémántjának” konyháját. A currykben lévő, a különböző arányokban és összetételben szereplő indiai fűszerek más-más szaftos étel elkészítését teszik lehetővé az indiai konyhát csak laikus módon ismerő, műkedvelő szakácsok számára is. Nemrég egy közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a britek nemzeti eledele a curry. Érdekes módon a korábbi hódítók, a portugálok és a hollandok konyhájában nem okozott ilyen gyökeres változást az indiai konyha, mint az angoloknál. A curry rengeteg fűszer keveréke, számtalan fajtája létezik Az európai konyhában a curry a 17-18.

Tovább 

A banán (Musa paradisiaca) a trópusokon elterjedt és termesztett egyszikű, lágy szárú, bár gyakran fatermetű növény. Levelei egymásra borulva 3-5 méter magas áltörzset alakít ki. Lecsüngő, összetett fürtvirágzata van. Évente 50-70 kg keményítőben gazdag, utóérő gyümölcsöt hoz (tulajdonképpen áltermés). Termése bogyótermés. Az átlagosan 10-15 cm hosszú, hajlott, sokszögletes, lekerekített, zöldessárga gyümölcsök közös száron helyezkednek el. Banánkivitel szempontjából első helyen ma Ecuador áll. Bár vadon termő változatának gyümölcsében nagy, kemény magok találhatók, a termesztett triploid változat mag nélküli.

Tovább 

 

Mindenszentek napján Mindenszentek hajnalán beszökött a tél, Megmutatta kemény arcát, rideg volt, s fehér Dermesztő, vad hidegre ébredt minden ami él, S a kerteken már megmaradt a dér. A fa ágán még kapaszkodik egy megsárgult levél, Megfeszítve erejét a végsőkig remél, Bár tudja, már csak néhány percig él, S mint a többi, Ő is földet ér. A temetőkert fagyos útján fázós emberek, A fejfákhoz igyekeznek, hol halottaik felett Emlékező, könnyes szemmel kulcsolnak kezet, S ma minden síron gyúlnak mécsesek.

Tovább 

Október 30-án állítjuk át az órákat, hogy kevesebb energiát használjunk fel a sötétebb hónapok során. Néhány éve már felvetődött, hogy van-e értelme az évente kétszeri változásnak, amelynek akár egészségügyi, illetve a közlekedésben tapasztalható hatásai is lehetnek. Az energiaiparban dolgozó szakembereket kérdeztünk. Mintegy hatmilliárd forinttal csökkent a nyári időszámításnak köszönhetően az áramfelhasználás költsége, a fogyasztás így 120 gigawattórával kevesebb, mint átállás nélkül lenne - áll a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt.

Tovább 

Bayer Zsolt: 1956 "...Hogy legyen jel" (Budapest, 2000) Ó, hát van úgy, hogy az utca egyszer csak félelmetes lesz. Eltűnik hirtelen a méla vasárnap, s testvére is, a furcsa, keserű verklimuzsika, el az öreg koldus, odalesznek valahogy a léggömbök, összetörik a Ligetben a körhinta zenéje, össze a falovacska festett mosolya, s olyan lesz a vattacukor, mint a rossz pokháló. Ó, és csönd ül akkor a lobogó máglyák, kőszaggató lánctalpasak, lövések, dörrenések, leszakadó tetők és csecsemősikolyok nyakára. Csönd. A háborúba vágtató utca csöndje. És sétálni kell abban a csöndben. Ott kell lenni. Meg kell fogni egymás kezét, össze kell kapaszkodni, össze kell nézni, meg kell állni, és hinni kell mindenben, a lehetetlenben is, hinni kell az összes ott lévőben, külön- külön mindenki tekintetében és tenyerében és mosolyában és némaságában, az a hit kergeti el az ösztön felüvöltő félelmét, s az a hit tesz - ha csak percekre is - egy népet szabaddá. S azt nem lehet elfelejteni soha többé. Amelyik nép elfelejti forradalmának mindent betöltő csöndjét, nem is érdemli meg a szabadságot. ... A romok. A romok között mindig akad valami, amit szörnyű megtalálni, A romok között szokott lenni a nagyapa törött pipája, s a szárban még hallgat az utolsó sóhaj. S ott van aztán a nagymama bugyellárisa, a piros, még lánykorából a búsúból, s benne a Szent Antal koldusfillére. Meg valami játék vagy babafej - és a törött babfejek nagyon vádlón tudnak nézni. s a romok között mindig haldoklik valamekkora darab idő. Mindig azt jelentik a leomló kövek, hogy vége van valaminek, visszavonhatatlanul. Aztán valahogy megöregszenek a romok, s megtartó hagyománnyá válnak, emlékké és emlékezetessé, ősök példájává, krónikává, hős harcokká - maradék várrá a szirttetőn. De még az is előfordulhat, hogy hirtelen ráomlanak a falak a zsarnokságra, aztán olyan hirtelen eltakarítják őket, hogy túléli a dög. De már össze van törve. Be van kötve a feje. Őrjöng. Könnyű megismerni. Vége van - bármennyit ől is még. ... Jelet kell hagyni. Mert ami most Magyarországon történik, hihetetlen. Jelet kell hagyni, hogy tudják, mindenségnyi idő elmúltával is, ezt mi cselekedtük. Jelet kell hagyni, mert Dávid még bízhatott a szájhagyományban, és bízott is, annyira, hogy eszébe se jutott, de minket a Fejlődés megátkozott a tömegkommunikációval is, meg a propagandával is, és ha fegyverrel nem is, de azokkal még legyőzhetnek.

Tovább 

Új remény a cukorbetegeknek: a fahéj Szerző: Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance É Orvosi vizsgálat bizonyítja, hogy a fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. Az erről szóló közlemény 2009. március 1-jén az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg. A szignifikáns étkezés utáni inzulinszint-csökkenés 3 g fahéj elfogyasztása után volt észlelhető. Nemcsak az inzulin szintje csökkent, hanem a glucagon-szerű peptid 1 (GLP-1) szintje növekedett, ez a fehérje a gyomor ürülését késlelteti, csökkenti az éhségérzetet, így a táplálékbevitelt. Arra is fény derült, hogy mindez koncentráció-függő, azaz összefüggés van az elfogyasztott fahéjmennyiség és a táplálékbevitel indukálta inzulintermelés csökkenése között. Valószínű, hogy olyan mechanizmus áll a folyamat hátterében, hogy a fahéj hatóanyagai csökkentik az inzulinszükségletet azáltal, hogy növelik az inzulinreceptorok érzékenységét.

Tovább 

Őszi-téli betegségszezon: immunerősítők és nátha elleni szerek 2010.09.27. 04:43 Felicitasz Itt a hűvösebb idő, a náthaszezon, és nemsokára az idei influenzajárvány is. Ha éppen terhes vagy, akkor egy másik posztomat javaslom olvasásra, és ha kifejezetten a H1N1-ről akarsz olvasni, akkor arról is vannak korábbi anyagok. Feltételezem, hogy tudod, mire vagy allergiás, és például nem iszol kamilla-, cickafark- és körömvirágteát, ha érzékeny vagy az összes margarétafélére; valamint nem kezdesz el saját kreativitásból gyógyszereket és növényeket vásárolni, ha van valami orvos kezelte egyéb alapbetegséged.

Tovább 

Az alábbi hagymás finomságokat Hippolytnak nem, de a Schneider úrhoz hasonló hagymaimádóknak bátran ajánljuk. Ma azért is hagymát eszünk - hagymával! A hagymafélék szervezetünkre gyakorolt jótékony és gyógyító hatása sokak számára ismert. A magyar konyha közkedvelt "alapanyaga" is. A boltokban, zöldségesnél sokféléből válogathatunk, s mielőtt hozzálátnánk a főzéshez, talán nem árt egy kis hagymaismeret: Vöröshagyma: A legelterjedtebb hagymafajta a világon, kis hazánkról nem is beszélve.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

köszönöm segítségedet

Tovább 

Létezik egy édesítő, ami nemcsak azért érdemelne több figyelmet, mert kiváló alternatívát jelent cukor helyett, hanem azért is, mert különösen jó hatással van a fogakra és a felső légutakra. Ismerjük meg a xilitet! Szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul az a kristályos szénhidrát, amit a termékek csomagolásán csak "E 967" névre keresztelve találunk meg, a kémia C5H12O5-ként emlegeti, a hétköznapi nevén pedig xilitnek, esetleg nyírfacukornak nevezzük. A második világháború idején Finnországban krónikus cukorhiány alakult ki, ezért az ottani kutatók cukorhelyettesítőket kezdtek keresni.

Utolsó hozzászólás

Gőllei Szilvia üzente 14 éve

Olvastam ez nagyon jó.köszönöm.

Tovább 

Életforma KÖNNYŰ ÉS FOGYASZT Isteni leves receptek, melyekkel könnyedén fogyhat is! Rendkívül ízletesek, és nem kell órák hosszat a konyhában rostokolnunk. Nem mellesleg pedig fogyókúrás célra is kiválóak! Íme a Karfiolos sajtleves, Hagymaleves cipóban, Citromleves dalmát módra és Zöldséges zúzaleves receptjei. Karfiolos sajtleves Hozzávalók: 1 fejvöröshagyma 1 nagyobb karfiol (kb. 90 dkg), 2 dkg vaj, 3 mokkáskanál őrölt mustármag, 6 dl félzsíros tej, 1,5 dl zöldségleves (kockából), 1 babérlevél, 2 mokkáskanál napraforgóolaj, 10 dkg érett cheddar sajt, 1 evőkanál vágott friss petrezselyem. Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu