Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség és evés klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség és evés klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség és evés klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészség és evés klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészség és evés klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bioétrend – trendi vagy egészséges? Ha fontos számodra az egészséged, de bizalmatlan vagy a biotermékekkel szemben, akkor olvasd el cikkünket és oszlasd el a kételyeidet! Sokakban él az a tévhit, hogy a ház mögötti kertben termesztett zöldség vagy gyümölcs öko. Ahhoz azonban, hogy egy termék biotermék legyen, sokkal több kell friss levegőnél és vidéki környezetnél. Mitől bio a bio? A valódi biotermékeket onnan ismerheted meg, hogy hologrammal védettek és a kész termék címkéjén megtalálod a Hu-Öko-01 jelölést.
14 éve | Bárány Mihályné Marika | 0 hozzászólás
Itt a tavasz, irány a piac! A pultok roskadoznak a friss zöldségtől és gyümölcstől, amikből érdemes is válogatnunk, hiszen a rostban gazdag növényi eredetű élelmiszerek nagymértékben óvják egészségünket. Mindössze 20-35 gramm rost naponta - ez az a mennyiség, amit egy átlag felnőttnek el kellene fogyasztania például alma, barna kenyér vagy müzli formájában. Ennyi már elég ahhoz, hogy az élelmi rostok eredményesen szabályozzák vérnyomásunkat és koleszterinszintünket, segítsenek megelőzni az elhízást, a bélrendszeri betegségeket és a béldaganatokat.a cikkünk folytatódik a hirdetés utánh i r d e t é sMi fán terem a rost? Tudta-e?A legfontosabb vízoldékony rostok a pektin, a guargumi és egyes hemicellulózok.
|
|
Hiábavaló fogyókúrák, sikertelen teherbeesés, vagy hajhullás? A három leggyakoribb panasz, melyek eredetében kulcsszerepet játszanak a hormonok. Ismerjük meg, mi a PCOS. A PCOS jelentése policisztás ovárium szindróma. Bár az elnevezés csupán a petefészek (ovarium) betegségére utal, mégis számos egyéb eltérés is áll hátterében, melyek szerteágazó tüneteket produkálnak. A betegség előfordulása gyakori, de a betegek számát csak becsülni lehet. Megközelítőleg a nők 5-10 százaléka lehet érintett. Zavar a rendszerben A PCOS kialakulásában döntő szerepet játszanak az örökletes tényezők, de környezeti faktorok által is jelentős mértékben súlyosbított betegség, aminek kialakulása általában már a pubertás előtt megindul.-magyarázza Prof.
Fogyókúra ideje alatt együnk zöldborsót! Tudta ön kedves olvasó hogy a zöldborsó nem csak egy finom zöldség, de egyben egy gyógyhatással bíró vitaminbomba is? A friss zsenge zöldborsóra elég ránézni és üde zöld színéről máris a tavaszi rét, és a természet jut az ember eszébe. A tányéron is szép látványt nyújt, gondoljunk csak a rizibizire. Számtalan étel készíthető el belőle legyen szó levesről, főzelékről vagy köretről. Ám a zöldborsó nem csak egy finom étel, hanem egy olyan zöldség növény, amely gyógyító hatással is rendelkezik. Elsősorban igen magas a kalcium és magnézium tartalma, ami a csontoknak és idegrendszerüknek fontosak.
Megdöbbentő tények a szójáról 2010.05.07. | Ötvenentúl.hu A szóját sokszor úgy árulják, mint kiváló összetevőkkel rendelkező csodaételt. Kár, hogy az egészségre gyakorolt hatása fabatkát sem ér – állítja az Ecologist. Nyomtatható változat | Küldd el az ismerősödnek, ha tetszett! | Betűméret hirdetés A szója az utóbbi egy-két évtizedben jelentős mértékben fogyókúránk és mindennapi táplálkozásunk részévé vált. Ha hiszel a PR-fogásnak, ez az egyszerű, növényi eredetű élelmiszer – amelyet egyébként oly sokféleképpen fogyaszthatunk – nem csupán a betegségek ellen kiváló fegyver, de az ember várható élettartamát is meghosszabbítja. Létezik egy nagyon egyszerű alapelv, amely vásárlásra és evésre késztet: ha valami kis mennyiségben jó a szervezetnek, a nagyobb adag csak nagyon jó hatással lehet.
14 éve | Bárány Mihályné Marika | 1 hozzászólás
Nadányi Zoltán: Anyu Tudok egy varázsszót, ha én azt kimondom, egyszerre elmúlik minden bajom, gondom. Ha kávé keserű, ha mártás savanyú, csak egy szót kiáltok, csak annyit, hogy: anyu! Mindjárt porcukor hull kávéba, mártásba, csak egy szóba került, csak egy kiáltásba. Keserűből édes, rosszból csuda jó lesz, sírásból mosolygás, olyan csuda-szó ez. „Anyu, anyu! Anyu!” hangzik este-reggel, jaj de sok baj is van ilyen kis gyerekkel. "Anyu, anyu, anyu!" most is kiabálom, most semmi baj nincsen, mégis meg nem állom.
Grépfrút Tudományos név Citrus paradisi Macfad. A Wikimédia Commons tartalmaz Grépfrút témájú médiaállományokat. A grépfrút (Citrus paradisi, illetve Citrus decumana, angolos írásmód szerint grapefruit, más néven citrancs) a citrusfélék legfiatalabb tagja. Az 1750-es években fedezték fel, valószínűleg Barbadoson. A pummelo (Citrus grandis) és a narancs (Citrus sinensis) hibridjeként alakult ki, bár az elsőhöz közelebb áll. Magyar neve a citrom és a narancs keresztezésére utal.
A fejes saláta (Lactuca sativa) mérsékelt égövi egy- vagy kétéves növény, a fészkesek (Asteraceae) családjába tartozó faj. Többnyire levélzöldségként termesztik. Sok országban nyersen és hidegen fogyasztják, például salátákban, hamburgerekben vagy tacóban. Más országokban, pl. Kínában a fejes salátát főve fogyasztják, és a szár felhasználása épp olyan fontos, mint a levélé. A nemzetség tudományos neve a latin lac, azaz tej szóból származik,[1] ami az ide tartozó növények tejnedvére utal.
14 éve | Bárány Mihályné Marika | 0 hozzászólás
A narancslé megvéd a zsíros ételektől Ellensúlyozza a narancslé a zsír és a szénhidrát káros hatását A flavonoid-tartalmú élelmiszerek - például narancslé - semlegesítik a magas zsír és szénhidrát-tartalmú gyorséttermi ételek oxidatív és gyulladáskeltő hatását, ezáltal csökkentik az ereket érő károsodást - mutatták ki a Buffalói Egyetem endokrinológusai. A reaktív oxigéngyökök gyulladást keltenek az érfalban, ezáltal növelve a szívbetegség és a stroke kockázatát.
14 éve | Bárány Mihályné Marika | 0 hozzászólás
Éva anyánk, ki mikor belekóstolt a Paradicsom Almafájának termésébe, még nem tudta, hogy a természet micsoda kincset adott a halandóknak ebben a gyümölcsben. A fokhagyma és a hagyma mellett egészségünk egyik legjobb felvigyázója. Az almából készült gyümölcsecet pedig az ember egészségének legkiválóbb őre, ételeinek megízesítője. Az alma önmagában is egy energiabomba, könnyen emészthető, növényi rostja serkenti az emésztést, seregnyi vitamint, gyümölcscukrot, festékanyagot tartalmaz.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás